Ciasteczka z niego wykonane są niezwykle smaczne, pyszne i miękkie. Przekonały mnie do tego stopnia, że w tym roku nie będę piec żadnych innych. Tobie też polecam 🙂
Dodatkowo:
Składniki zmiksować na gładkie ciasto. Mąka, masło, jajko, skrobia, sól i proszek do pieczenia. Dodaję też skórkę z cytryny.
Ciasto nie musi być niepotrzebnie długie, gdy ciasto jest jednolite zawijamy je w folię. Wstawić do lodówki na 1-2 godziny. Rozwałkować na grubość 4 mm.
Z ciasta wycinamy różne kształty. W moim przypadku są to kwiaty.
Połowę ciasta zrobiłam w całości, a połowę z dziurką w środku. Piec w temperaturze 180°C przez około 10-15 minut. Piecz, aż brzegi zaczną nabierać koloru.
Sklejamy dwa ciasta razem z dżemem. Uwaga: W przepisie można również użyć skrobi ziemniaczanej, ale moim zdaniem są bardziej miękkie i gładsze ze skrobią kukurydzianą.