Jak zrobić dwie sałatki z kapusty jako głównego składnika. Przepisy.

Oto szybkie i łatwe przepisy na sałatkę z kapusty.

Sałatka świetnie nadaje się jako dodatek lub danie główne do obiadu i kolacji. Smak tych sałatek zachwyci Twoich przyjaciół i rodzinę.

Sałatka z jabłkiem i kukurydzą

Składniki:

  • 100 g zielonego jabłka
  • kukurydza
  • 400 g kapusty
  • 1 ogórek sałatkowy
  • 3-4 łyżki stołowe jogurtu/śmietany
  • Sok z cytryny 10 ml
  • Posiekaj koperek
  • Sól i ulubione przyprawy to świetny sposób na przygotowanie słonych potraw.

Przygotowanie:

Umyj dokładnie wszystkie owoce i warzywa. Ogórek pokroić w krążki, a następnie w paski. Kapustę należy poszatkować. Połączyć wszystkie składniki w misce. Jabłko pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny.

W misce wymieszać wszystkie składniki, w tym jogurt, sól i ulubione przyprawy. Wymieszaj kukurydzę, a następnie dodaj do miski. Teraz sałatka jest gotowa!

Sałatka z jajkami i kolendrą

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 400 g kapusty
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 do 2 łyżeczek musztardy
  • Kolendra i koperek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz

Przygotowanie:

Umyj dobrze wszystkie warzywa. Pokroić ogórek i kapustę w cienkie paski. Umieść je w misce. Dodać posiekaną kolendrę, koperek i oliwę z oliwek. Po ugotowaniu jajek oddzielić żółtko od białka. Białka pokroić na małe kawałki, a następnie rozgnieść je widelcem.

Umieścić białka w misce z wszystkimi składnikami. Następnie umieścić żółtka w osobnej misce. Wymieszaj musztardę, śmietanę i olej. Połącz wszystkie składniki i dobrze wymieszaj. Gotowe, smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!