Wyjątkowy przepis na kurczaka na kapuście: Ułóż kurczaka na kapuście i do piekarnika raz dwa i gotowe

Prezentujemy wyjątkowy przepis na kurczaka na kapuście. Przepis ten jest naprawdę ciekawy, ponieważ da się przygotować w jednym garnku.

Jest to głównie związane z faktem, że przepis ten realizowany jest w piekarniku, co jest bardzo proste w wykonaniu. Dodatkowo trzeba pamiętać, że potrawy z piekarnika są dietetyczne, miękkie i szybkie w przygotowaniu, ponieważ można jednocześnie przygotowywać przystawkę i danie główne.

Poniższy przepis na kurczaka z piekarnika z przepyszną kapustą to świetny wybór dla każdego. Z całą pewnością będzie on smakował każdemu. Kawałki kapusty nie tylko nadają smaku, ale także, ale także są w stanie wchłonąć sos i aromat potrawy.

Niezbędne składniki

  • 4 udka z kurczaka
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 mililitrów oliwy z oliwek
  • 1 główka białej kapusty
  • sól, pieprz dla smaku
  • czerwona papryka

Jak przygotować?

Przede wszystkim kapustę kroimy na plastry mające grubość około 2 centymetrów i kładziemy na blasze, którą wcześniej posmarujemy tłuszczem.

Na tak przygotowaną kapustą układamy udka z kurczaka i całość solimy i pieprzymy.

Następnie czosnek rozgniatamy i mieszamy z oliwą, solą i pieprzem. Taką mieszankę kładziemy na kurczakach.

Tak przygotowane jedzenie pieczemy przez około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Kapusta, która znajduje pod kurczakiem jest także świetnym dodatkiem do dania. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!