Przedstawiam Wam skuteczny sposób, który stosuję od lat – Wszystkie żółte plamy w kuchni poznikały błyskawicznie.

Większość osób lubi czystość otoczenia, szczególnie jeżeli chodzi o wnętrze naszego własnego mieszkania.

Starcie kurzu czy też przemycie podłogi nie wydaje się trudnym zadaniem, natomiast porządne odmycie uchwytów lodówki czy też kuchenki mikrofalowej to nie lada wyzwanie, dlatego nie każdy wie, jak się za to zabrać, aby przyniosło to zakładane rezultaty.

To samo tyczy się paneli przełączników, gniazdek, pokryw pralki, okapów, parapetów, zażółconej wanny i umywalki, płytek, żyrandoli, sufitów, różnego rodzaju początkowo białych półek i innych rzeczy, które pod wpływem otoczenia oraz upływającego czasu zmieniają swój kolor.

Niestety, śnieżnobiałe plastikowe i porcelanowe części wyglądają ładnie i czysto gdy są nowe, ale bardzo szybko tracą swój pierwotny wygląd i wyglądają mało estetycznie, a doczyszczenie ich to duży problem.

Wszelkiego rodzaju zażółcenia na białych elementach to powszechne zjawisko – nie oznacza to, iż parapet, czy też lodówka są nieumyte, tylko że są niedomyte. Jednakże istnieją odpowiednie metody, które przy dobrych intencjach i dużej ilości wolnego czasu pozwolą na wyeliminowanie wszelkich zażółceń.

Jedną z nich jest użycie octu.

Wystarczy namoczyć gąbkę w esencji octu o stężeniu 70%-80%, a następnie przetrzeć nią pożółkłe plamy. Po kilku minutach należy gąbkę wypłukać w wodzie, najlepiej z detergentem i powtórzyć cały zabieg.

Co ważne, warto przed stosowaniem tej metody założyć rękawiczki ochronne.

Innym pomysłem jest nanoszenie na zanieczyszczone miejsca namoczonej sody oczyszczonej, którą można zakupić w zwykłym spożywczaku.

Można zastosować też pastę do zębów (najlepiej wybielającą), czy też utleniacz do włosów o stężeniu 12%. Tego rodzaju produkty można dostać w sklepie z kosmetykami lub w aptece.

error: Treść zabezpieczona !!