Tak przygotowaną wątróbkę uwielbia każdy: Z tym przepisem nigdy mi się nie zdarzyło, że była twarda lub wysuszona!

Jeden z najprostszych przepisów, dzięki któremu otrzymasz całą masę pysznych i soczystych kotlecików.

Smaczne i sycące danie,  już tylko w taki sposób przygotowuję wątróbkę.

Potrzebujesz:

  • wątróbka drobiowa – 500 g,
  • cebula – 1 szt.,
  • jajka – 2 sztuki,
  • skrobia kukurydziana – 2 łyżki
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Umyj wątróbkę, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój na kawałki.

Wymieszaj mięso z pokrojoną w kostkę cebulą, jajkami i skrobią kukurydzianą.

Dodaj przyprawy i dobrze wymieszaj.

Rozgrzej trochę olej, smaż kotlety z obu stron na złoty kolor.

Podawaj kotleciki ze śmietaną lub sosem czosnkowym.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!