Od kucharza z wieloletnim doświadczeniem – przepis na zupę, którą pokochają dzieci.
Moja babcia przez całe życie była kucharką w przedszkolu. Nie można odejść od jej stołu, nie skosztowawszy jej pysznej kuchni.
Moje dzieci były zachwycone jej zupą „Królewna Śnieżka”, gdy tylko spróbowały jej po raz pierwszy. Poprosiły o więcej. Korzystając z tego przepisu, możesz przygotować pyszną zupę dla swojego dziecka! Ta prosta, ale pyszna zupa jest uwielbiana zarówno przez dzieci, jak i dorosłych.
SKŁADNIKI
- 1 litr bulionu z kurczaka lub warzywnego
- 2 średnie ziemniaki
- 1 mała marchewka
- 1/2 średniej cebuli
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 1 łyżka masła
- 1/2 puszki zielonego groszku
- 2 jajka
- Sól i przyprawy według upodobań
- Świeże zioła do smaku
PRZYGOTOWANIE
Na grubej tarce zetrzeć marchew i cebulę, obrać je i umyć. Pokrój ziemniaki w kostkę, ugotuj jajka na twardo. Lekko posmaruj warzywa masłem. Gdy marchew i cebula będą miękkie, wyłączyć kuchenkę.
Do gotującego się bulionu dodajemy również marynatę z puszki. Dodać zielony groszek i ziemniaki. Ziemniaki gotować do miękkości. Następnie dodać warzywa do rondla i starte jajka.