Od kucharza z wieloletnim doświadczeniem – przepis na zupę, którą pokochają dzieci.

Moja babcia przez całe życie była kucharką w przedszkolu. Nie można odejść od jej stołu, nie skosztowawszy jej pysznej kuchni.

Moje dzieci były zachwycone jej zupą „Królewna Śnieżka”, gdy tylko spróbowały jej po raz pierwszy. Poprosiły o więcej. Korzystając z tego przepisu, możesz przygotować pyszną zupę dla swojego dziecka! Ta prosta, ale pyszna zupa jest uwielbiana zarówno przez dzieci, jak i dorosłych.

SKŁADNIKI

  • 1 litr bulionu z kurczaka lub warzywnego
  • 2 średnie ziemniaki
  • 1 mała marchewka
  • 1/2 średniej cebuli
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 puszki zielonego groszku
  • 2 jajka
  • Sól i przyprawy według upodobań
  • Świeże zioła do smaku

PRZYGOTOWANIE

Na grubej tarce zetrzeć marchew i cebulę, obrać je i umyć. Pokrój ziemniaki w kostkę, ugotuj jajka na twardo. Lekko posmaruj warzywa masłem. Gdy marchew i cebula będą miękkie, wyłączyć kuchenkę.

Do gotującego się bulionu dodajemy również marynatę z puszki. Dodać zielony groszek i ziemniaki. Ziemniaki gotować do miękkości. Następnie dodać warzywa do rondla i starte jajka.

Gotuj zupę jeszcze przez ok. 5 minut. Następnie dodać świeże zioła i przyprawy. Podawaj zupę na gorąco z dodatkiem ziół i odrobiną kwaśnej śmietany. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!