Hit w mojej kuchni. W końcu zaczniesz chudnąć. Rozgrzewająca zupa spalająca tłuszcz.

Zupa spalająca tłuszcz z dodatkiem kurczaka to przepis z kuchni bułgarskiej. Kuchnia bułgarska charakteryzuje się wspaniałym aromatem oraz egzotycznym smakiem.

Zupa z kurczakiem jest tego świetnym przykładem. Zachwyci każdego swym niepowtarzalnym smakiem- dzieci, dorosłych, oraz osoby starsze. Jest niezwykle delikatna oraz sycąca. 

Składniki

  • 600 g mięsa z kurczaka
  • 2 ziemniaki
  • 1 łodyga selera
  • 1 cebula
  • 1 papryka
  • 1 marchewka
  • 60 g makaronu
  • 30 g oleju roślinnego
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka mąki
  • 7 ziaren ziela angielskiego
  • Sól oraz pieprz do smaku
  • 2 litry wody

Przygotowanie

Mięso z kurczaka opukaj i zalej zimną wodą. Zagotuj, zbierz powstałą pianę. Dodaj sól, ziele angielskie oraz pokrojony w kostkę seler i gotuj, aż mięso będzie miękkie. Obierz ziemniaki, marchewkę oraz cebulę. Z papryki usuń nasiona.

Marchewkę pokrój w cienkie paski, paprykę oraz cebulę w kostkę. Marchew, paprykę oraz cebulę wrzuć na rozgrzany na patelni olej i smaż, aż warzywa będą miękkie. Oddziel mięso od kości. Wrzuć do bulionu pokrojone w kostkę ziemniaki. Całość zagotuj.

Dodaj mięso pokrojone na mniejsze kawałki. Na gotującą się wodę wrzuć makaron i gotuj według czasu podanego na opakowaniu. Dokładnie wymieszaj mąkę ze śmietaną oraz żółtkiem. Do połączonych składników dodaj odrobinę wywaru z zupy i wymieszaj energicznie. Całość wlej do zupy.

Lekko zamieszaj. Dodaj podsmażone na patelni warzywa. Tak przygotowaną zupę z kurczaka podaj do stołu. Smacznego

error: Treść zabezpieczona !!