Nadziewane piersi z kurczaka – przepis na kurczaka w wyjątkowym, pysznym wydaniu. 30 minut i gotowe.

Oto przepis na kurczaka w wyjątkowym, pysznym wydaniu. Wypróbuj ten przepis – nie zawiedziesz się!

Faszerowane piersi z kurczaka pieczone w piekarniku są nie tylko pyszne, ale także zdrowsze od smażonych. To wspaniały pomysł na prosty, smaczny i sycący obiad.

Mięso nadziewane serem i pomidorami z pewnością każdemu przypadnie do gustu!

Składniki:

  • piersi z kurczaka – 2 szt.
  • pomidor
  • ser żółty – 100 g
  • musztarda – 1 łyżka
  • śmietana kwaśna – 1 łyżka
  • sól, pieprz, papryka słodka – według uznania

Przygotowanie:

Mięso starannie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Przekrój wzdłuż, ale nie do końca, tak, by powstały kieszonki.

Natrzyj piersi przyprawami.

Pomidory umyj. Pokrój je na plastry, to samo zrób z serem. Wymieszaj musztardę ze śmietaną.

Do każdej piersi włóż po 2 plasterki pomidora i sera. Każdy kawałek mięsa natnij z wierzchu 3 razy.

Ułóż w natłuszczonym naczyniu do pieczenia, posól i posmaruj sosem ze śmietany i musztardy.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz ok. 20-25 minut. Wyjmij, połóż na każdej piersi jeszcze po kawałku sera i włóż ponownie do pieca na 2-5 minut.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!