Dzięki temu przepisowi możesz cieszyć się smakiem pysznej, chrupiącej przekąski nie martwiąc się ilością zjedzonych kalorii. A nasiona lnu będą korzystnie wpłyną na trawienie. Ciasteczka mają jednak jedną wadę – kończy się zbyt szybko.
Przesiej mąkę i wymieszaj z solą, cukrem i siemieniem lnianym. Wymieszaj wodę z olejem, ustaw na kuchence, zagotuj i natychmiast wlej do pojemnika z suchą mieszanką. Za pomocą szpatułki szybko zagnieć ciasto, pozostaw na 15 minut.
Rozwałkuj ciasto na warstwę o grubości 0,5 mm, pokrój w małe kwadraty. Umieść ciasteczka na blasze do pieczenia pokrytej pergaminem. Piecz około 10 minut (do zrumienienia) w temperaturze 200 stopni.
Jak widzisz przygotowanie jest banalnie proste, a ciasteczka wyglądają bardzo apetycznie! Wskazówka: przygotuj podwójną lub potrójną porcję ciasta. Upiecz odpowiednią ilość ciastek , a resztę gotowego ciasta zamroź.