Wyjątkowy przepis na krem do wypieków, który jest znany naszym babciom od dawien dawna, a jednocześnie jest naprawdę przepyszny.

Oto przepis na prosty i bardzo pyszny krem, który sprawdzi się do ciast, lodów lub deserów. Ten krem pierwszy raz jadłam w dzieciństwie, przepis odkryłam w przepiśniku mojej mamy.

Krem z tego przepisy wychodzi puszysty, bardzo delikatny i kremowy. Jest niezastąpiony podczas ciepłych letnich dni. Pokochają go mali i duzi. Możesz go zastosować do wybranego deseru.

 Lista potrzebnych składników:

  • 350 g śmietany 30%
  • 100 g cukru białego
  • 1 jajko
  • 110 g masła
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 1,5 g wanilii

Według uznania:

  • Czekolada biała

Wykonanie:

Masło należy wyjąć wcześniej z lodówki i zaczekać aż zmięknie.

Wymieszaj razem śmietanę, jako i cukier. Następnie do masy dodaj mąkę i wanilię.

Masę z jajkiem włóż do kąpieli wodne, cały czas dokładnie mieszaj, do momentu aż masa zgęstnieje.

Wystudź masę. Masło ubił i dodaj do masy.

I gotowe, możesz cieszyć się wyśmienitym kremem. Do kremu możesz dołożyć ulubione owoce lub czekoladę.

error: Treść zabezpieczona !!