Te wskazówki są prosto od szefa kuchni, z którym miałam przyjemność pracować – zdecydowanie przydatne dla miłośników ryb.

Oto kilka prostych wskazówek, które przydadzą się miłośnikom ryb!

Musisz zwrócić uwagę na każdy etap przygotowania filetu, jeśli chcesz cieszyć się jego pysznym smakiem. Gazowanie to dobra opcja na namoczenie zamrożonego filetu. Pozwoli to na szybsze rozmrożenie ryby i nadanie jej pożądanej miękkości.

Jeśli chcesz, aby ryba nie rozpadła się podczas smażenia, proponuję włożyć ją do zamrażarki na co najmniej kilka godzin przed gotowaniem. Dzięki temu ryba nie będzie się „rozpadać” podczas smażenia.

Składniki:

  • 8 filetów rybnych
  • 4 jajka
  • Cytryna
  • 30 dkg bułki tartej
  • 15 dkg mąki pszennej
  • 50 ml mleka
  • Olej
  • pieprz
  • Sól

Przygotowanie

error: Treść zabezpieczona !!