Jeśli jesteś miłośnikiem ciast z galaretki, obiecujemy, że dzisiejszy przepis przypadnie wam do gustu. Jest to niesamowicie smaczne, delikatne oraz łatwe ciasto, które nie wymaga pieczenia.
Na samym początku zajmij się kolorowymi galaretkami. Każdą wsyp do osobnego pojemnika i zagotuj wodę. Zalej po kolei każdą z nich 300 ml wody wrzącej. Mieszaj, aż się rozpuszczą.
Galaretki ostudź, a następnie na dwie godziny wstaw do lodówki- w tym czasie powinny dobrze zastygnąć, by można było potem je pokroić.
Galaretki pokrój w małe kostki, przerzuć do formy oraz zalej żelatyna ze skondensowanym mlekiem. Deser wstaw do lodówki na 8 godzin.
Rezultatem jest pyszny, a zarazem słodki deser, który dzięki owocowym galaretkom posiada delikatną kwaskowatość. Możesz go również przygotować na bazie biszkoptowych ciastek. Jeżeli chciałbyś spróbować tej wersji, wystarczy, że ciasteczka zmielisz blenderem i wymieszasz z masłem.