Przepis na domowe, 4-składnikowe „Rafaello” w zdrowszej odsłonie.

Domowe Rafaello – lepsze niż ze sklepu! Poznaj prosty przepis na pralinki z 4 składników.

Cukierki Rafaello zna chyba każdy. Znane i lubiane przez wszystkich kokosowe pralinki z migdałem w środku możesz teraz przygotować samodzielnie w domu. Są jeszcze pyszniejsze niż te kupne, a do ich zrobienia potrzeba tylko czterech składników. Koniecznie zapamiętaj ten łatwy przepis!

Potrzebujesz:

  • migdały całe
  • 1 opakowanie wafli lub andrutów
  • 100 g białej czekolady
  • 50 g wiórków kokosowych

Jak zrobić Rafaello samemu?

Zaparz wodę. Wrzątkiem zalej migdały. Po odczekaniu 5 minut z łatwością pozbędziesz się skórki. Wafle lub andruty rozkrusz na drobne kawałki. Możesz w tym celu użyć wałka do ciasta.

Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Odłóż około trzech łyżek czekolady. Pozostałą część wymieszaj z pokruszonymi waflami.

Powstałą masę podziel na małe części. Każdą z nich otul migdał i formuj zgrabne kuleczki. Ułóż je na talerzu i włóż do lodówki na około 20 minut.

Kiedy czas upłynie, wyjmij słodycze z lodówki. Następnie każdą z nich zanurz w pozostałej czekoladzie, a potem obtocz w kokosowych wiórkach.

Twoje domowe Rafaello jest gotowe. Smacznego podwieczorku!

error: Treść zabezpieczona !!