Te wyjątkowe batoniki twarogowe smakują każdemu. Przygotujesz je w kilka minut

Te wyjątkowe batoniki twarogowe smakują każdemu, kto je spróbuje.

Z powodzeniem sprawdzą się jako zamiennik słodyczy dostępnych w sklepach. Poniżej zdradzamy ich recepturę.

Składniki:

  • twaróg – 300g (najlepiej ten mniej tłusty),
  • jajko – 1szt.,
  • śmietana – 1 łyżka,
  • cukier – 2 łyżki,
  • sól – 1/4 łyżeczki,
  • wanilia – 1/8 łyżeczki,
  • soda – 1/2 łyżeczki,
  • proszek do pieczenia – 1/2 łyżeczki,
  • mąka – 3 łyżki,
  • olej słonecznikowy – 2 łyżki,
  • cukier puder do dekoracji.

Przygotowanie:

W głębokim naczyniu dokładnie rozetrzeć twaróg tak, aby nie zawierał żadnych grudek. Jeżeli twaróg będzie zbyt mokry, to należy go wcześniej odpakować i pozostawić do momentu, aż wyschnie.

Następnie do twarogu dodać śmietanę, jajko, cukier, proszek do pieczenia, sodę, wanilię, sól oraz mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać.

error: Treść zabezpieczona !!